TopLoungers
Het wordt overal gebruikt, maar wat is steigerhout nou eigenlijk precies?

steigerhoutSteigerhout is een dennenhoutsoort afkomstig uit Scandinavië. In Nederland wordt deze houtsoort, naast zijn informele naam, ook wel vurenhout genoemd. Het is een stevige houtsoort met lange zachte vezels. Daarnaast is bij vurenhout geen opvallende harsgeur  aanwezig zoals bij andere dennenhoutsoorten. Bij steigerhouten meubilair maakt men veelal onderscheid tussen nieuw en gebruikt steigerhout. Het verschil tussen deze twee soorten is simpelweg dat gebruikt steigerhout al een heel leven in de bouw achter zich heeft liggen. Daar functioneerden deze planken, zoals de naam al aangeeft, als loopplanken op steigers. Steigerhout kan men dus gerust buiten laten staan en is daarom perfect voor uw loungeset in de tuin. Dit weerhoudt de meeste mensen er niet van om steigerhout ook voor interieurmeubels te gebruiken. Zo wordt steigerhout namelijk ook binnenshuis steeds populairder. Het is makkelijk snelgroeiend hout en daardoor ook nog eens goed voor het milieu omdat nieuwe bomen snel zijn terug te planten.

Wat zijn de mogelijkheden bij TopLoungers?

Bij TopLoungers gebruiken wij voornamelijk nieuw steigerhout. Dit doen wij omdat nieuw steigerhout vaak sterker is dan gebruikt steigerhout. Gebruikt steigerhout is immers al enkele jaren gebruikt in de bouw. Daarnaast kan nieuw steigerhout met een eenvoudige behandeling een verweerde en gebruikte uitstraling gegeven worden. Door middel van de transparante white of grey wash kan men de gewenste tint aan zijn loungeset geven, terwijl de nerven van het hout nog steeds zichtbaar blijven. Maar als u echt een loungeset van jarenlang verweerd hout wilt hebben moet u toch voor gebruikt steigerhout kiezen. Bij deze gebruikte vorm zijn de gevolgen van de bouw vaak wel nog steeds zichtbaar. Zo zitten er vaak vlekken in het hout zoals bijvoorbeeld die van cement. Daarnaast kan men er natuurlijk ook voor kiezen om het steigerhout in een gewenste kleur te verven. Door een dekkende verflaag wordt het hout net zoals bij de verschillende soorten washes tegen verkleuring beschermt.

Om te zorgen dat uw TopLounger steigerhouten bank zo lang mogelijk meegaat en niet gaat rotten is het verstandig om de bank op een droge ondergrond te zetten. Dus niet op het gras maar bij voorkeur op het terras. Zo blijft de bank droog en kan er geen vocht via de onderkant in uw bank trekken. In de winter is het slim om de bank op houten balken te plaatsen, zodat uw bank altijd droog van de grond staat. Het is geen probleem om uw bank met water af te spoelen.